גמילה מגלישה באינטרנט

השלבים לגמילה מגלישה ופורנוגרפיה באינטרנט:

תהליך הגמילה מגמילה ממושכת באינטרנט ומצפייה ממושכת בפורנוגרפיה כולל בתוכו מספר שלבים אשר חלקם מתקיימים במקביל.

השלב הראשון הוא הכרה בכך שישנה בעיה. נטייתה של הגולשת המכורה היא להתכחש לעובדה שישנה בכלל בעיה או לחילופין להמעיט מערכה ולחשוב שהגלישה באינטרנט בשליטתה ובכל עת שתחפוץ בידה להפסיק. היא אינה מכירה בעובדה שהצורך הגובר כבר מזמן איננה בשליטתה וכי גם כשהיא רוצה בכך, אין בידה להפסיק בכוחות עצמה. לפעמים הכפייתית מלווה בצפייה בסרטי פורנוגרפיה וגירויים חיצוניים נוספים. על כן יידרש לה אומץ רב על מנת להודות בפני עצמה ומאוחר יותר גם בפני אחרים שקיימת אצלה בעיה ושהיא זקוקה לעזרה.

השלב השני היא פניה להכוונה וייעוץ ע”י שיתוף אחרים בהתמודדותה. על מנת להתקדם בצורה המהירה ביותר תוכלי להסתייע בקו הסיוע “נפשך” אשר מתמחה בנושאים אלה. הסייעות בקו הסיוע יכלו לכוון אותך הלאה ולסייע לך להתקדם בשלבים.

השלב השלישי הוא הפסקת הגלישה הכפייתית באינטרנט ו/או ההתנהגות המינית המוגברת הכוללת בתוכה גם צפייה באתרי פורנוגרפיה או כל אמצעי גירוי אחר אשר נעשה בו שימוש בכוונה תחילה.

השלב הרביעיהוא השלב שבו תוכלי לחוש סוף סוף הקלה מהצורך המתמשך ולסגל לעצמך מסגרת חיים בריאה יותר. אולם בחלוף הימים המוטיבציה הראשונית תרד, המחשבות והצורך יחזרו ואיתם הגלישה המוגברת וההתנהגות ההרסנית.

השלב החמישי הוא פניה לאיש מקצוע. דרך שיח עם איש מקצוע יוענקו לך הכלים המתאימים שיסייעו לך להחזיק בסדר יום בריא יותר ומספק יותר. ויסייע לך להתמודד עם רגשות קשים שהודחקו כמו דיכאון, חרדה, פחדים, תחושת אפסיות וריקנות עצמית, תחושת חוסר ערך עצמי ודימוי עצמי ויסייע לך להתנקות ולאמץ התנהגות חלופית בריאה.

השלב השישי לאורך התהליך תלמדי כיצד לשקם תחומים נוספים בחייך שנפגעו כתוצאה מהגלישה המוגברת וההתמכרותית ומההתנהגות ההרסנית. לכל אורך התהליך תוכלי להסתייע במתנדבות קו הסיוע שישמחו להקשיב ולתמוך בך במהלך צמיחתך.

התמכרות לאינטרנט

אני לא יכולה בלי זה – תסמינים להתמכרות

חוקרים רבים מנסים לתת הגדרה מקיפה ככל הניתן על מנת לאבחן באופן מדוייק התמכרות לאינטרנט. חוקרים אלו ובראשם ק.יאנג (1998) הצליחו להגדיר שישה תסמינים בסיסיים שדרכם תוכלי להגדיר התמכרות זו:

  1. 1. הגלישה שלך באינטרנט נמשכת 6 שעות או יותר, לאורך תקופה ממושכת על בסיס יום-יומי.

  1. 2. קיימת בקרבך תחושה פנימית של סערת רגשות, חוסר רוגע ושלווה, רוגז או אפילו תסמיני חרדה בזמנים שאין לך גישה וחיבור זמין לאינטרנט. פעמים תחושי סערת רגשות פנימית המתאפיינת בדחף ואובססיה לקרוא ולהתעדכן בכל מה שקורה באינטרנט. בדרך כלל מצב זה מלווה בתחושת קוצר-רוח והתרגשות גדולה לקראת המפגש הבא שלך עם האינטרנט.

  1. 3. את מרגישה צורך להשקיע שעות על גבי שעות בגלישה מסיבית שמתגברת יותר ויותר מיום ליום במטרה להשיג את אותו סיפוק ראשוני שחווית בגלישה מועטת יותר.

  2. 4. את חווה תחושת חוסר יכולת לעצור או לשלוט בכמות הגלישה.

  1. 5. את מוכנה להפסיד או לסכן קשרים חברתיים. לוותר על קשריך עם העולם החיצון לטובת חוויית הגלישה המתמשכת. לפעמים תרגישי אף מוכנות לוותר על התמסרותך ללימודים, לעבודה, למשפחה או לכל תחום אחר שהיה בעבר חשוב בעיניך, בתמורה לגלישה מוגברת באינטרנט.

  1. 6. את משתמשת באינטרנט כניסיון וכאמצעי לברוח מן הבעיות המרכזיות שאת חווה בחייך. לפעמים בעיות אלו מלוות בדיכאון או בפסיכוזות אחרות המצריכות התייחסות ואינן מטופלות.

במידה וזיהית תסמינים אלה אצלך ואת מעוניינת להתמודד עם התמכרותך בצורה טובה יותר, את מוזמנת לפנות אלינו לקו הסיוע “נפשך” ואחת מהסייעות שלנו תשמח לסייע לך להתמודד טוב יותר עם ההתמכרות לאינטרנט. יחד תוכלו לבנות עבורך תוכנית להתמודדות ולגלישה נכונה ובריאה יותר.